Adviesbureau voor inkoop en facilitair management
Neem direct contact op

Inmeten gebouwen en glasoppervlakte

Key-Quality wordt veelvuldig ingezet voor het inmeten van ruimten en het inmeten van glasoppervlakte. Aan de hand van deze informatie worden dan ruimtestaten en glasstaten ontwikkeld. Deze ruimte- en glasstaten kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden, maar worden met name gebruikt als basis voor de aanbesteding van schoonmaak en glasbewassing.

Inmeten van ruimten
Key-Quality gebruikt laserapparatuur met een hoge nauwkeurigheid om de oppervlakte van de ruimten in kaart te brengen. Tijdens deze inmeetwerkzaamheden kan nog veel meer informatie verzameld worden. Hier kan gedacht worden aan: De functie van de ruimte, de vloerafwerking van de ruimte, het aantal werkplekken, het aantal werkstations, enz. Deze informatie kan voor een opdrachtgever van groot belang zijn. Voor schoonmaakcontracten is het heel belangrijk dat het inmeten nauwkeurig gebeurd. Een afwijking van bijvoorbeeld 10% in de oppervlakte leidt immers ook tot een afwijking van 10% in de kosten!

Inmeten van glas
Key-Quality wordt ook veelvuldig ingezet om de glasoppervlakte in te meten. Dit geldt zowel voor het gevelglas als voor het separatieglas. Tijdens deze werkzaamheden worden ook de vensterbanken en eventuele gevelbeplating meegenomen en nauwkeurig in kaart gebracht. Ook hierbij geldt: een afwijking in de oppervlakte leidt tot een afwijking in de kosten.

Combinatie van werkzaamheden
Vaak wordt aan Key-Quality de opdracht verstrekt om zowel het glas als de ruimten in te meten. Deze werkzaamheden worden dan uiteraard met elkaar gecombineerd.

Parklaan 6-8 | 6131 KG Sittard | T: 046-458 3222 | F: 046-458 0707 | informatie@key-quality.nl