Inkoop en aanbestedingen

Het vakgebied Facility Management heeft de laatste jaren binnen organisaties steeds meer aandacht gekregen. De belangrijkste reden hiervoor is dat facilitaire voorzieningen, die goed aansluiten op de primaire processen en op de strategie van de organisatie, een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het primaire proces. Om deze toegevoegde waarde van Facility Management ook daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken, is een professioneel opererende facilitaire organisatie een voorwaarde. Key-Quality beschikt over een aantal managementinstrumenten die een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit en de marktgeoriënteerdheid van facilitaire organisaties. De invalshoek is daarbij steeds de manier waarop de dienstverlening in overeenstemming moet worden gebracht met de wensen en eisen van de klant. Zie onderstaand overzicht van de diensten met betrekking tot inkoop en aanbestedingen:

Begeleiden (Europese) aanbestedingen

(Europees) aanbesteden biedt vele kansen. Laat Key-Quality de begeleiding uitvoeren van deze aanbestedingen en profiteer volledig van alle voordelen die dit biedt en beheers tegelijkertijd de risico's die verbonden zijn aan Europees aanbesteden.

Lees verder »

Marktconformiteitstoetsingen

Bedrijven instellingen en overheid streven er naar om contracten af te sluiten die marktconform zijn. De relatie tussen prijs, kwaliteit en volume dient in balans te zijn en dient bovendien marktconform te zijn. Vaak lopen contracten al vele jaren en heeft men er geen idee van of de dienstverlening nog marktconform is. Een marktconformiteitsonderzoek van Key-Quality biedt dan uitkomst.

Lees verder »

Revitalisering contracten

Veel organisaties werken al jaren met hetzelfde schoonmaakbedrijf en zijn tevreden over de dienstverlening en de samenwerking met dit schoonmaakbedrijf. Door krimpende budgetten en in het kader van kostenbeheersing wordt men vaak gedwongen om de schoonmaak opnieuw tegen het licht te houden. In veel gevallen wordt dan besloten om de schoonmaak aan te besteden, terwijl dat niet altijd nodig is.

Lees verder »

Advisering en projectmanagement

Bij Key-Quality kunt u uiteraard terecht voor advisering en projectmanagement binnen uw facilitaire organisatie. Onze consultants adviseren onze opdrachtgevers bij allerlei verschillende facilitaire vraagstukken. Bovendien kunt u bij Key-Quality terecht voor ervaren projectmanagers die breed binnen het facilitaire spectrum ingezet kunnen worden.

Lees verder »

Calculaties schoonmaak

Calculatie is in de schoonmaak van groot belang. Opdrachtgevers willen, onder andere, een indruk krijgen van de mogelijkheden budget en willen de aanbiedingen die ze ontvangen goed kunnen beoordelen.

Lees verder »

Contract counseling

Een consultant van Key-Quality toetst het (schoonmaak)contract op onder andere de uitgangspunten, de doelstelling en de (rand)voorwaarden. De insteek die gekozen wordt is met name de ‘ziel’ van het contract.

Lees verder »

Service Level Agreements

Het opstellen van een SLA kan door Key-Quality uitgevoerd worden. Na een analyse van de dienstverlening en de gemaakte afspraken wordt het SLA opgesteld. In het SLA wordt minimaal het volume (in eenheden), de prijs ( in Euro’s) en de kwaliteit beschreven.

Lees verder »

Parklaan 6-8 | 6131 KG Sittard | T: 046-458 3222 | F: 046-458 0707 | informatie@key-quality.nl