Adviesbureau voor inkoop en facilitair management
Neem direct contact op

HACCP controles

Levensmiddelen moet je veilig kunnen eten. Daarom is de hygiëne tijdens de gehele productie een belangrijk aandachtspunt. Evenals de controle op de grondstoffen en het logistieke proces. Het HACCP-systeem helpt hierbij. Hierin zijn de risico’s in kaart gebracht en beschrijven de individuele schakels in de productieketen hoe deze gevaren worden beheerst. De VWA controleert op de aanwezigheid van een HACCP-systeem en de naleving ervan.

HACCP staat voor ‘Hazard Analysis and Critical Control Points’. In het Nederlands: analyse van de gevaren en de kritische beheerspunten in het productieproces.
HACCP is een gestructureerde methode om alle relevante gevaren in levensmiddelen te elimineren, te voorkomen of tot een aanvaardbaar niveau te reduceren.

Op basis van de HACCP richtlijnen worden door Key-Quality controles uitgevoerd op de naleving van de hygiënerichtlijnen uit de hygiënecode. Het cateringbedrijf, de instelling of het bedrijf is verantwoordelijk voor het opstellen en het naleven van het hygiëneplan dat door Key-Quality gecontroleerd zal worden.

Parklaan 6-8 | 6131 KG Sittard | T: 046-458 3222 | F: 046-458 0707 | informatie@key-quality.nl